Noga utvalda snacks och tilltugg till välkomstdrinken eller mingelbubblan är en viktig del för att få en bra start på din tillställning. Oavsett om du planerar en företagsfest, en bröllopsmottagning eller en privat sammankomst är de små munsbitarna som serveras med välkomstdrinken ett måste för att hålla gästerna på bra humör. Tunnbrödssnittar i all ära, men varför inte prova något nytt och mindre vanligt? Eftersom tilltuggen är små och snabbt konsumerade tror vi verkligen på att experimentera. Det finns inga hårda regler här, men vi försöker tänka på att lägga till mycket färg för visuell effekt och arbeta med stora djärva smaker för att leverera en fullständig smakupplevelse i ett litet paket. Nedan har vi listat tre kreativa varianter som vi gillar att använda när vi ordnar fester.

1. Puttanesca Bruschetta

Vi har en riktig banger till pizza som vi kallar "Puttanesca mess" och den har vi även gjort om till bruschetta vid flera tillfällen. Den blir då ett utmärkt tilltugg, fullproppad med smak och superlätt att göra. Så här gör vi, men du kan förstås förenkla själv: Bakar körsbärstomater i ugnen med olivolja och salt tills de är halvtorkade. Montera sedan tomaterna med hackade oliver och kapris på vilken rostad brödskiva som helst. Sedan toppar vi med hackad persilja och vår egengjorda majonnäs gjord på parmesan och rostad vitlök. Den här är ett måste att testa och dessutom helt vegetarisk, så inget huvudvärk med alternativ där.
2. Tryffel & Rosmarin Popcorn

Ett annat bra alternativ till kanapeer att överväga för din fest är att sätta din egen smakspinn på vanliga popcorn. Detta kan göras på flera sätt, men här bjuder vi på ett välbeprövat recept som är inspirerat av smakerna i "truffle fries". Gödr så här: Värm upp kokosolja i en kastrull och tillsätt popcornkärnor. När kärnorna börjar poppa, täck grytan och skaka den fram och tillbaka i 30 sekunder. Värm sedan upp tryffelolja och hackad rosmarin i en kastrull tills rosmarinen är krispig. Ringla blandningen över popcornen och njut. Vi gillar att servera den i individuella behållare och riva lite parmesan överst.
3. Zaatar-stavar på filodeg med vitlöksyoghurt

Ett annat kreativt och läckert drinktilltugg, det här med smaker och inspiration från mellanöstern, Zaatar-sticks. Zaatar är en salt och syrlig kryddblandning från Mellanöstern gjord på sesamfrön, vildtimjan och sumak. Här strör vi det på smördegen och skapar ett krispigt och smakrikt snacks som passar perfekt med en mängd olika dipper. För detta recept rekommenderar vi att servera det med vitlöksyoghurt som man enkelt gör med, yoghurt, olivolja, pressad vitlök och salt. För att göra sticksen, kavla ut kyld smördeg till en rektangel och strö ena halvan med zaatar. Vik över den andra halvan och kavla ut igen innan du upprepar processen med resterande zaatar. Skär degen i strimlor, vrid dem och baka tills de är gyllenbruna. Servera dessa snittar varma eller svala med något gott att doppa dem i.
Och där har ni det, partyplanners – våra 3 varianter på kanapéer, snittar eller tilltugg whatever. Allt är anpassat för DIY-festplaneraren, men självklart kan vi hjälpa dig och tillhandahålla en komplett cateringupplevelse om du själv vill kunna slappna av och njuta av din fest. I så fall är det bara att ringa eller kontakta oss via vårt kontaktformulär nedan, så löser vi det. Låt bara inte dina gäster gå hem hungriga!